Eet jouw koe wel goed?
26/09/2018Het rantsoen dat onze runderen voorgeschoteld krijgen heeft een grote impact op de uiteindelijke productieresultaten. Bijna altijd is er een verschil tussen het rantsoen dat berekend wordt op papier en het rantsoen dat de dieren effectief opnemen. Een zekere mate van bijsturen is dus altijd noodzakelijk.
Tijdens deze opleiding vernemen de deelnemers wat de signalen zijn waar aandacht aan geschonken moet worden, hoe deze geïnterpreteerd dienen te worden en welke correcties geadviseerd kunnen worden.
Komen onder meer aan bod:
– zeven van de mest
– PH meten van de mest
– scoren van de mest op vlak van vertering en homogeniteit
– herkauwindex
– melkcontrole uitlezen
Tijdstip
Datum: 26/09/2018Uur: 14.00 uur tot 17.00 uur
Spreker(s)
ing. Eddy DecaestekerLocatie
De Kasteelhoeve
Oude zeedijk 14
Sint-Jacobskapelle
Over de spreker
Ing. Eddy Decaesteker is in 1992 afgestudeerd als industrieel ingenieur landbouw aan het vroegere CTL Momentel HoGent departement BIOT met het proefschrift “schotgevoeligheid bij Triticale”. Tussen aug 1992 en februari 1993 heeft hij stage gelopen op een akkerbouw/vleesvee bedrijf in Texas USA en rondgetrokken door de VS. Tussen 1993 en 1998 had ing. Decaestecker een technisch commerciële functie in de veevoeder en meststoffen handel. Vanaf 1998 werkt hij op het huidige Inagro (vroeger POVLT-West-Vlaanderen). Daar is hij tewerkgesteld als bedrijfsadviseur melkvee. Eerst in een 5b-project daarna in de betaalde voorlichting Bedrijfsadvisering Melkveehouderij zoals die vandaag loopt.