In de laatste les wordt de mythe van dominantie besproken en de problemen die daaruit voortvloeien. We zien ook hoe we als dierenarts stressvrij kunnen omgaan met honden. Daarnaast komt ook de probleempup aan bod. Wat te doen met coprofagie, onzindelijkheid en happen?
Lessenreeks gedragstherapie bij de hond – Les 3. Mijn pup durft te happen en gedraagt zich wild. Wat nu?
In de derde les gaan we de interactieve toer op. Via stembakjes zullen video’s en vragen besproken worden. We keren hierbij terug naar de eerste twee lessen: sociale contacten, happen, vernielen, wandelen aan de leiband, vreemde omgevingen, bezoek aan dierenarts en hondenschool. Breng je nota’s van de eerste twee lessen mee (ook te vinden als download bij de desbetreffende les).
Lessenreeks gedragstherapie bij de hond – Les 2. Puppysocialisatie en habituatie: hoe geven we de eigenaar de juiste info?
In de tweede les van de reeks gaan we dieper in op socialisatie en habituatie. Wat is het verschil? Hoe kan een pup leren? Welk rol speelt stress?
We krijgen ook heel wat praktische tips omtrent socialisatie bij de fokker en eigenaar. Hoe bouwt een pup een band op met zijn eigenaar? Hoe leert een pup omgaan met andere mensen en honden? Hoe kunnen we een pup laten wennen aan nieuwe geluiden of een nieuwe omgeving? Hoe leert een pup stappen aan de leiband? Hoe pakken we een bezoek aan de dierenarts aan? En wat met de hondenschool?
Lessenreeks gedragstherapie bij de hond – Les 1. Puppy opvoeding en hondentaal: praktische handvaten puppyconsult
In deze eerste les leren we over de taal van de hond en hoe we fouten vermijden bij de opvoeding. We bespreken het belang van gewenst gedrag te belonen en hoe dat te doen. Verder bekijken we de aanpak van specifieke opvoedingssituaties zoals: zindelijkheidstraining, alleen kunnen zijn, contact met mensen, kauwen op voorwerpen en happen.